måndag 11 augusti 2014

Svart(bäcken)race 2014

Tävlingsinformation
 
Nu är det dags för svart(bäcken)race, den 17 Augusti 2014, samling 13:00
vid TC. Se karta.
Cykling är ganska kul på alla sätt, släppa bromsarna och bomba nedförs, trampa mjölksyra i benen uppförs, eller bara vara jäkligt snabb på singletrack, grusvägar och asfalt.
Detta är ett kompisrace där alla får vara med, kan man cykla så kommer man runt på dessa specialsträckor, vill man ta med barn så är det fritt fram men banan är inte anpassad för detta. Men barn har möjlighet att välja vilka sträckor dom ska köra.

Det finns inget tillstånd av varken kommun eller markägare för detta så vi visar respekt om vi stöter på fotgängare eller bilister. Vi tar även hand om naturen och lämnar inget skräp i skogen.
Specialsträckor?
  • Detta race är uppbyggt som ett rally, där varje etapp är en specialsträcka (SS).
Hur blir det med tidtagning?
  • Detta är ett kompisrace och vi litar på varandra, alla har en egen klocka, lämpligen ett armbandsur men det fungerar med telefon eller liknande också, man startar själv tidtagning när man får klartecken och stoppar tidtagning när man passerat mållinjen.
  • Fusk är ej tillåtet, men vi har ingen utrustning för att utreda detta, vid misstanke så blir det piskrapp.
Doping?
  • Kontroller kommer ej utföras.
Specialträckor:
SS1 Nedförsbacke
  • Från TC ner till mållinje innan korsande bilväg.
Det börjar med en enkel nedförbacke men endast några rötter som hinder, det finns även två lite skarpare böjar som man bör ta hänsyn till, dessa kommer vara skyltade.

Här startar vi med ca 30-45sek mellanrum.

SS2 Uppförscykling
  • Från mitten på SS1 upp till TC.
Reglerna är enkla, gemensam start och sist upp blir utslagen, resten rullar ner till start igen och sist upp blir utslagen..osv.
Ju fler startande desto mer cykling för den som skall vinna.
Taktiken är att spara på krafter, cykla långsamt men kom inte sist.
Här gäller gemensam start.

SS3 MiniXC
  • TC
På denna SS startar man två åt gången, seedning från föregående etapper.
 
Här är en väldigt kort bana, en rundbana med ett alternativspår, man cyklar två åt gången och man ska ta sig runt tre varv på ordinarie bana och tre varv på alternativ. Åskådare får hjälpa till att hålla räkning.
 
Här gäller tidtagning och det finns i detta moment många som tittar som kan hjälpa till med detta.
 
De fyra bästa går till final, bästa tid går direkt till A-final, dom tre andra kör gemensamt start och den som kommer först går vidare till A-final.
 
 
 
 
SS4 Nedförsåkning
  • TC – Svartsjön
Det börjar med riktigt snabb platt stig från TC mot sjön, inann kraftledningsgatan går nedför så tar man en liten höger för att sedan hänga sig på bromsen för att grejja vänstersvängen där man korsar kraftledningen och tar en ned för berget, efter kraftgatan svänger stigen lätt höger (Håll fullt) sen ser man ett litet hopp och stigen viker åt vänster över hoppet(platt landning så ta det lugnt), efter landning så går stigen nedför i ganska bra fart åt höger med lite rötter, sen nyper den i en vänstersväng med ett minidrop i (landningen kan vara lite lös) sen kommer sista svängen åt höger med ordentlig velodrom så där går det att ligga på fullt om man vågar.

Vi startar med 30-45sek mellanrum. Vi kör tre åk var och tar dom två bästa tiderna och räknar ut poäng på.

SS5 XC
  • TC – TC

Starten vid TC, men istället för att köra hoppet så håller vi höger nedför traktorspåret, väl nere så tar vi vänster och följer snitslad bana.
Första hindret är vid svartan en liten träspång (10sek tillägg om man går.) vidare genom skogen ut på grus där vi tar vänster, denna gruväg kommer vi cykla två gången på denna etapp, när man cyklat till slutet på denna väg så delar den sig höger ner mot ängen (1) och vänster tillbaka mot TC (2) det kommer sitta skyltar och en 1a betyder att där cyklar du första gången och 2a betyder att du cyklar där andra gången. Cykla längs med ängen och följ stigen upp för berget, det kommer en ganska tuff klättring följt av lite nedför mot Lyckebysjön. Över bron (10sek tillägg om man går) och följ grusvägen, nu är det grusväg en bit, när det blir vägbyte (kraftig höger till annan grusväg) så var uppmärksamma att där backen slutar så sväng höger in på grusplan, korsa plan och bilvägen men akta er för bilar.
Följ gång och cykelväg, det kommer ett övergångsställe, passera detta med försiktighet, när ängen på höger sida tar slut så blir det vägbyte åt höger, akta bommen. Följ denna väg tills du åter ser skyltarna 1 & 2, välj väg 2 denna gång.
Rolig singletrack mot Ramsjön väl framme vid raman håller vi vänster och passerar en villa och vi cyklar över deras gårdsplan så lite respekt är bra att visa. Sen viker det upp i skogen på samma sträcka som SS1 fast uppför.
 
1 min mellan starterna.

SS6
  • Spurt till mål i Svartbäcken.
Sista etappen, kör till svartbäcken, först dit vinner. Följ snitslad bana.
Vid detta tillfälle sämst placering startar, därefter näst sämst osv. 20Sek mellan starter. Lycka till!
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Karta
 
 
Parkering
Åk till Svartbäcken By, kör längst in på vägen och parkera där, ta gångvägen mot skogen och följ skyltar och/eller snitslar för att komma till Tävlingscentral.
 

 
Prisutdelning
Sker i samband med korvgrillning vid mål på SS6.
 
 
 
Anmälan är fortfarande öppen!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar